x
Ładowanie...

Aktualności

Featured

AKADEMIA L’OREAL PROFESSIONNEL – MIEJSCE MAGICZNE

Dlaczego Akademia L’Oreal Professionnel wybrała lokalizację w Defabryce i jak towarzyszy fryzjerom – stylistom w prowadzeniu i zarządzaniu ich firmami, opowiada w naszym wywiadzie Weronika Rumińska – Education Manager L’Oreal.   Dostępni na Duchnickiej specjaliści dostosowują szeroki wachlarz szkoleń do potrzeb każdego salonu. Ich zakres obejmuje nie tylko pracę z klientem ale zarządzanie firmą.   Fryzjer – stylista to artysta. […]

Continue Reading
Featured

Kuramochi Kazuya w Mizu

Stworzona przez Katarzynę Pawlikowską restauracja MIZU powstała jako spójna koncepcja , jakości i klimatu. To miejsce serwujące gościom dania kuchni japońskiej na najwyższym poziomie.   Do zespołu Mizu dołączył niedawno Pan Kuramochi Kazuya, wykształcony we Francji Japończyk, pracujący wcześniej w europejskich restauracjach posiadających gwiazdki w przewodniku Michelin.   Nowościami w karcie są tradycyjne lunche Obanzai w stylu Kioto, […]

Continue Reading
Featured

MUSE

Znamy już temat i prelegenta kolejnego spotkania Creative Mornings Warsaw w Defabryce. To #CMMUSE   Tym razem zaprosimy Was do przestrzeni Philips Showroom, gdzie 27.09 Andrzej Chomski ze Spaceplan opowie Wam nie tylko o tym,  skąd czerpie inspiracje.  

Continue Reading
Featured

AGNIESZKA PŁUSA – RZEMIOSŁO W NOWOCZESNYM WYDANIU

O tym co poza strzyżeniem odbywa się w zakładzie stworzonym przez Agnieszkę Płusę?   Dlaczego nazywa miejsce pracy swojego zespołu zakładem? Kto zaprojektował to miejsce? Jakie zastosowano w nim rozwiązania, by pracowało się tutaj bardziej komfortowo, a Klienci odbierali je nie tylko jako piękne dla oka, ale czuli się świetnie podczas wizyty?   Jak pracowało się […]

Continue Reading
Featured

Śniadania w Mizu

Śniadania? W Mizu🇯🇵? Tak! 😍 Od 4 września Mizu czeka na Was już od 8.00 rano z ofertą śniadaniową. Od poniedziałku do piątku za cenę 49 zł wybieracie spośród zestawów, japońskiego lub polskiego.   W przypadku polskiego śniadania, według wypracowanej przez MIZU zasady: #UcztujBezReszty #NoWasteNoLimit   Pieczywo wypiekane jest na miejscu każdego poranka. Wędliny, pasztety, […]

Continue Reading
Featured

O czym warto pamiętać wybierając lampkę na biurko

Rozpoczął się nowy rok szkolny… – o czym warto pamiętać wybierając lampkę na biurko przypominają specjaliści z Philips Showroom Oświetlenie.   Niewłaściwie dobrane oświetlenie powoduje męczenie się oczu i dyskomfort, a tym samym wpływa na jakość przyswajania wiedzy. Na co należy zwrócić uwagę, by komfort uczenia się był dla naszych pociech jak największy?     […]

Continue Reading
Featured

ECCE HOMO

ECCE HOMO to tytuł wystawy rzeźb Alberta Kozaka, absolwenta na Wydziale Rzeźby Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie w pracowni prof. Adama Myjaka.     Głównym materiałem w jakim pracuje Kozak jest drewno. Każda z rzeźb do oddzielna historia, to opowieść o wydobywaniu formy z drewnianej materii. Każdej z nich towarzyszą inne okoliczności z wiązane z […]

Continue Reading
Featured

SPACEPLAN POWIĘKSZYŁ ZESPÓŁ

Gratulujemy Ani Pakulniewicz objęcia funkcji specjalista ds. rozwoju w firmie fit-outowej Spaceplan.     Ania wcześniej pracowała jako dziennikarka w redakcji Eurobuild CEE i prowadziła m.in. dział o wnętrzach i designie. Zajmowała się także architekturą i urbanistyką, rynkiem nieruchomości w krajach bałtyckich, była współtwórcą Eurobuild TV i działu mobilności. Przed Eurobuildem pracowała m.in. z: TVN […]

Continue Reading
Featured

MIZU i FINE DINING WEEK

Gratulujemy restauracji MIZU za znalezienie się w gronie najlepszych warszawskich restauracji i uczestnictwo w Fine Dining Week. Ta edycja festiwalu będzie ściśle związana ze stale rosnącym zainteresowaniem najwyższej jakości kuchnią i kulturą fine diningową. Poza MIZU swoje menu prezentują w tym roku także takie restauracje jak Senses, Marconi, Zoni czy Amber Room.    Menu festiwalowe zostało przygotowane […]

Continue Reading
Featured

JUSTICE

Dziękujemy inicjatywie Creative Mornings Warsaw za wybór MIZU na organizację sierpniowego spotkania, które odbędzie się tego miesiąca w ponad 200 miastach na świecie pod hasłem Sprawiedliwość.     Podczas spotkania Jagna Niedzielska opowie jak Sprawiedliwie powinno się podchodzić do żywności, od decyzji zakupowych po jego czasem nawet świadome marnowanie.   Restauracja MIZU jest idealnym miejscem […]

Continue Reading

Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close