Restauracja Al Fuego, zaprasza na niezapomniany wieczór z cyklu kulinarnych przygód – tym razem pod hasłem „Winna strona Hiszpanii”.
📅 6 czerwca 2025 r. o godzinie 19:00 w Al Fuego odbędzie się kolacja degustacyjna połączona z profesjonalnym wine tastingiem, przygotowana we współpracy z Domem Wina.
Degustację poprowadzi Piotr Dyjak – sommelier Domu Wina, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich i pasjonat hiszpańskiej kuchni oraz winiarstwa. Uczestnicy będą mieli okazję spróbować wyselekcjonowanych win i poznać kulisy ich pochodzenia oraz łączenia z odpowiednio dobranymi daniami.
Na wieczór przygotowano specjalne menu degustacyjne, w którym każde danie zostało skomponowane tak, by idealnie współgrać z serwowanymi winami. Wśród propozycji znajdą się m.in.:
• ceviche z białej ryby,
• krokieciki z dorsza z aioli,
• jamón serrano,
• płatki kaczki z karmelizowaną gruszką,
• oraz deser Dulce De Leche Flan.
📍 Restauracja Al Fuego, ul. Duchnicka 3
💵 Cena: 189 zł / osoba
📞 Rezerwacje: 538-314-311
🪑 Liczba miejsc ograniczona – nie zwlekaj z rezerwacją!
Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.