"Mąka i Woda Żoliborz" to kolejny lokal działającej w centrum restauracji Mąka i Woda. to miejsce z tradycyjną pizzą neapolitańską, którą przygotowujemy wg tradycyjnej receptury z włoskich produktów (m.in mąka Caputo, pomidory San Marzano DOP, mozzarella di bufala Di Campania DOP)i wypiekamy w piecu Stefano Ferrary opalanym wyłącznie drewnem. Temperatura wewnątrz pieca osiąga 480 ° C. Zapraszamy również na nasze robione własnoręcznie pasty „al forno” (z pieca) , antipasti, sałatki, desery. Wszystkie dania przygotowujemy z włoskich produktów w połączeniu ze świeżymi, sezonowymi produktami pochodzącymi od lokalnych rolników z okolic Warszawy, z którymi mamy przyjemność współpracować. Możecie też u nas kupić codziennie wypiekany Chleb Bio z ekologicznych ziaren, które mielimy sami w naszym młynie
Zapraszamy i życzymy smacznego.
facebook.com/makaiwodazoliborz
Godziny otwarcia:
poniedziałek: 12:00 – 21:00
wtorek: 12:00 – 21:00
środa: 12:00 – 21:00
czwartek: 12:00 – 21:00
piątek: 12:00 – 22:00
sobota: 10:00 – 22:00
niedziela: 10:00 – 20:00
Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.