x

AGEBITASHI W MIZU

15 listopada 2019

Agebitashi to jedna z wielu nowych pozycji w karcie dań MIZU. Brzmi orientalnie i zachęcająco i takie właśnie jest.
 
AGEBITASHI
 
Jego podstawę stanowi Dashi – klasyczny wywar, gotowany przez wiele godzin na wolnym ogniu, używany w kuchni japońskiej jako podstawa wielu zup takich jak Miso. Jego delikatny morski aromat uzyskiwany jest dzięki algom konbu oraz płatkom katsuobushi. Razem z sezonowymi warzywami stanowi idealne połączenie jako ciepłe i lekkie danie.
 
Zapraszamy na Agebitashi do MIZU.
 
Całe menu znajdziecie ➡️ na stronie MIZU 🇯🇵
 

Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close