x

Aktualności

Featured

Egzotyczne ryby w Mizu

Do Mizu zawitały dziś takie oto okazy. Piękne, wielkie, świeże, kolorowe i egzotyczne ryby znad oceanu atlantyckiego. To z nich powstaną pyszne dania kuchni japońskiej i będę serwowane już od dziś w Mizu.      

Continue Reading
Featured

Alchemia i Transformacja – nowy cykl Kimby Frances Kerner

Bardzo lubimy przekazywać Wam informacje na temat artystów stale z nami współpracującymi. Tym razem zaglądamy do Kimby Frances Kerner, której wystawę najnowszych prac zobaczycie w Defabryce już jesienią.   Artystka pracuje nad przygotowaniem cyklu pod tytułem „Alchemia i Transformacja”. „Będą to rzeźby i grafiki opowiadające o elementach związanych z alchemią i jej metaforami. Bardzo interesuje […]

Continue Reading
Featured

Selestio – nowa marka w Internity Home

Internity Home stale poszukuje nowych dostawców, których produkty będą spełniać najwyższe normy i wartości estetyczne. Wnikliwa selekcja przeprowadzana przez brand managerów i doświadczonych handlowców, stanowi gwarancję najwyżej jakości i najlepszego designu.    Nową marką, która dołączyła do portfolio firmy, jest brand Selestio, oferujący armaturę i ceramikę łazienkową.   W portfolio znajdziemy szeroka gamę umywalek, które spełnią oczekiwania […]

Continue Reading
Featured

Altana ogrodowa od Monady

W okresie wakacyjnym ekipa Monady nie zwalnia tempa. Kolejne projekty są z sukcesem realizowane. Jednym z nich jest zaprojektowanie i wykonanie zacienienia do ogrodowej altany. W upalne dni przy dużym nasłonecznieniu, w przeszkleniach okien doskonale sprawdza się zasłona filtrująca światło.   W tej ogrodowej altanie zastosowana została lekka, półprzezierna tkanina stwarzająca przytulny nastrój, jednocześnie dająca […]

Continue Reading
Featured

„Ze sobą” Olgi Cygan powraca do Defabryki

Po dłuższej przerwie powróciła do nas rzeźba „Ze sobą” Olgi Cygan, będąca dyplomową pracą artystki, wyróżnioną na Wystawie Coming Out Najlepsze Dyplomy Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie w 2017 roku.   Olga jest jedna z artystek, które na stałe współpracują z Defabryką. Mamy ten zaszczyt i przyjemność, że to do naszej przestrzeni zazwyczaj trafiają jej […]

Continue Reading
Featured

Ożywianie martwej natury – Łukasza Prus-Niewiadomskiego

Zapraszamy do Defabryki na nową wystawę fotografii Łukasza Prus-Niewiadomskiego, którego mieliśmy już okazję gościć w naszej przestrzeni przy okazji wystawy fotografii uczniów z Fototospokojna , gdzie pełnił rolę kuratora. Tym razem poznajemy go w roli artysty. Na wystawie prezentowanych jest dziesięć fotografii – akwariów z cyklu “Ożywianie martwej natury”.   W cyklu Łukasz Prus-Niewiadomski inscenizuje gabloty […]

Continue Reading
Featured

Rameny w MIZU

Zbliża się weekend. To dobry moment, żeby zaplanować wizytę w MIZU.   Nowe, uwielbiane przez gości, rameny czekają! Kamo paitan ramen na bulionie drobiowym z mięsem z kaczki, wege ramen na bulionie z pieczonych warzyw, grzybami shitake i orzeszkami ziemnymi, czy kaisen ramen na bulionie rybnym z krewetkami i małżami.   Oraz gwiazda wśród ramenów […]

Continue Reading
Featured

500 m biura od Spaceplan

Przyszedł trudny czas dla wszystkich. Ale ekipa firmy Spaceplan, tak jak zapowiadała, nie spoczęła na laurach i nie oddała się w „marazm okołopandemiczny”. Działali dalej.   I to na wysokich obrotach. Przecież długookresowe projekty miały swoje terminy. Oczywiście praca odbywała się zgodnie z zaleceniami – najpierw Home Office,  później z odpowiednim zabezpieczeniem biura i spotkaniami albo online, […]

Continue Reading
Featured

Safety Spots w Internity Home

Zapewne nie wszyscy wiedzą, że Internity Home od niedawna zaprasza do skorzystania ze specjalnego miejsca spotkań dla architektów. Kameralna, bezpieczna, nowocześnie zaprojektowana przestrzeń mieści się w oddzielnej niż całość showroomu, części. Możesz skorzystać z „Safety Spots” organizując spotkanie w pełni bezpiecznie według dzisiejszych nowych potrzeb i wymogów.Internity Home “Safety Spots” to jedyna taka przestrzeń na […]

Continue Reading
Featured

Nowe menu w Al Fuego

Restauracja Al Fuego ma nowe menu. Jak zwykle niebanalnie skomponowane przez Marcina Lesiaka i niezwykle bogate w warzywa sezonowe.   Szparagi z szynką serrano, jajkiem poche i sosem holenderskim, czy doskonały stek z kapusty na emulsji marchewkowej, to tylko niektóre jego pozycje.   Do doskonałych steków mięsnych dołączył stek z łososia z salsą ze świeżych […]

Continue Reading

Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close