Japońska restauracja MIZU zlokalizowana w Defabryce, jako jedyne miejsce w Polsce, serwuje kilka razy w kwartale rytuał Omakase. Warto sprawdzić kiedy planowane są kolejne terminy, ponieważ jest to nie lada kulinarne przeżycie.
Omakase oznacza, wybór Szefa Kuchni. W restauracji japońskiej to sashimi i nigiri, przygotowane z najwyższej jakości świeżych ryb. Wybierając omakase pozwalamy Szefowi Kuchni na zabranie nas w kulinarną podróż pełną egzotycznych ryb w zaskakujących połączeniach smakowych.
Polecamy lekturę National Geographic Traveler, na łamach którego Basia Starecka – recenzent kulinarny i podróżnik – poleca OMAKASE serwowane w MIZU.
Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.