x

MIZU i FINE DINING WEEK

26 sierpnia 2019


Gratulujemy restauracji MIZU za znalezienie się w gronie najlepszych warszawskich restauracji i uczestnictwo w Fine Dining Week. Ta edycja festiwalu będzie ściśle związana ze stale rosnącym zainteresowaniem najwyższej jakości kuchnią i kulturą fine diningową. Poza MIZU swoje menu prezentują w tym roku także takie restauracje jak Senses, Marconi, Zoni czy Amber Room. 
 
Menu festiwalowe zostało przygotowane przez nowego członka zespołu MIZU, Pana Kuramochi Kazuya, którego sylwetkę przedstawimy już niebawem. Goście mają do wyboru dwa zestawy dań.
 
Menu A
1. Nibitashi: Pomidory marynowane w dashi
2. Tempura: Krewetka, kalmary, avocado, bób, shiso
3. Yawata- Maki Polędwica wołowa, purée edamame, pak choy, sos sukiyaki lub Saikio-Yaki: Łosoś marynowany w miso, purée edamame, pak choy
4. Nigiri tuńczyk, nigiri seriola, nigiri łosoś Futomaki, tamago, warzywa
5. Lody z zielonej herbaty, miód gryczany, yuzu
 
Menu B
1. Nibitashi Pomidory marynowane w dashi
2. Tempura: avocado, bób, fasolka szparagowa. marchew, shiso
3. Yaki Udon: tofu, warzywa, shimeji, mizuna lub Saikio-Yaki: łosoś marynowany w miso, purée edamame, pak choy
4. Nigiri avocado, grzyby oshinko, futomaki warzywne, zioła japońskie
5. Lody z zielonej herbaty, miód gryczany, yuzu
 

Zachęcamy do rezerwacji i życzymy wspaniałych wrażeń.
 

Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close