W najnowszym, październikowo/listopadowym numerze magazynu KUCHNIA znajdziecie wywiad z Sandrą Eliasz, właścicielką i założycielką KRAMU.
Z wywiadu dowiadujemy się między innymi skąd pomysł na stworzenie takiego miejsca, jaka jest jego filozofia, w jaki sposób wyszukiwane są nowe produkty. Sandra opowiada o inicjatywach około kulinarnych podejmowanych w KRAMie, takich jak wymiana książek kulinarnych czy koło gospodyń miejskich.
W Kramie prezentowane są polskie tradycje kulinarne we współczesnym wydaniu, właścicielka zachęca do samodzielnego gotowania na bazie dostępnych w tym miejscu świeżych i zdrowych produktów. „Chciałam, żeby w Kramie codziennie były dostępne produkty polskich rolników i małych producentów, które znajdziemy przede wszystkim na targach odbywających się raz, dwa razy w tygodniu, takich jak w Fortecy Kręglickich – mówi Eliasz. – Zależy mi na promocji polskich wytwórców. Ciągle też szukam nowości, także związanych z trendem niemarnowania żywności i redukcji plastikowych opakowań, choć to nadal bardzo trudne” – dodaje.
Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.