Restauracja Al Fuego serdecznie zaprasza na niezapomniany wieczór pełen smaków i aromatów, który odbędzie się 14 listopada 2024 roku o godzinie 18:00.
To wyjątkowe wydarzenie łączy wykwintną kolację z degustacją wybornych win z włoskiej winnicy San Cassiano, położonej w malowniczym regionie Valpolicella, w prowincji Veneto (Mezzane di Sotto). Wina z tego regionu słyną z wyjątkowej jakości i bogactwa smaków, które idealnie oddają charakter włoskiej ziemi.
Specjalnie na tę okazję szefowie kuchni Al Fuego przygotowali jesienne, 4-daniowe menu degustacyjne, które harmonijnie współgra z serwowanymi winami. Każde danie zostało starannie skomponowane, aby podkreślić i wzbogacić doznania smakowe przy degustacji wyselekcjonowanych trunków.
Gościem wieczoru będzie właściciel winnicy, Mirko Sella, który osobiście zadba o odpowiedni dobór win do każdego dania. Opowie o ich historii i procesie tworzenia, dzieląc się przy tym tajemnicami włoskiego winiarstwa, prosto z serca regionu Valpolicella.
Zapraszamy do rezerwacji miejsc (pizzeria@makaiwoda.pl)– to wieczór, którego nie można przegapić!
Menu
Antipasto Wędzona burrata z dynią piżmową, marynowanym borowikiem i palonym masłem.
Pasta Pappardelle z ragu z Sarny z rozmarynem i gruszką.
Rostbeft z pieca opalanego drewnem z puree z suszonej śliwki i sosem au poivre.
Sezonowe owoce z kruszonka i gelato fior di latte.
Wino
Casal Sole 36 brut
Casal Sole Chardonnay 500
Valpolicella DOC
Superriore
Le Alane IGT
Amarone Valpolicella DOCG
Reciotto of Valpolicella DOCG
Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.