x
Ładowanie...

Co po japońsku znaczy MIZU?

2 kwietnia 2019

Defabryka może pochwalić się jedną z najlepszych restauracji na gastronomicznej mapie Warszawy. Mowa jest o MIZU, z którego właścicielką Katarzyną Pawlikowską, przeprowadziliśmy poniższy wywiad. Podczas rozmowy dowiedzieliśmy się im.in. po czym rozpoznać dobre sushi, co poza sushi można zamówić w MIZU, a także co Japończycy jedzą na śniadanie i czy kaiseki i omakase można zjeść na Duchnickiej 3.
 
Kuchnia japońska, a przede wszystkim sushi, cieszy się w Polsce niesłabnącym powodzeniem. Aby poczuć się jak w Japonii warto jednak wybrać sprawdzone miejsce, które przygotowuje dania z najwyższej jakości składników. Nie bez znaczenia jest także wiedza i umiejętności osób, które przygotowują dania. W MIZU wszystkie te elementy są utrzymywane na najwyższym poziomie.
 
W wywiadzie odkrywamy również co po japońsku znaczy MIZU i dlaczego goście tego miejsca z chęci do niego wracają.
 

 

 

Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close