x

Fine Dining Week w Mizu

7 lutego 2020

Restauracja Mizu po raz kolejny znalazła się w elitarnym gronie warszawskich restauracji biorących udział w Fine Dining Week.
 
To coroczne wydarzenie, gdzie Szefowie Kuchni najwybitniejszych restauracji przygotowują popisowe festiwalowe menu, dzieląc się swoją filozofią kuchni.
 
Fine Dining Week
 
Mizu przygotowała dwa starannie wyselekcjonowanie menu, które pozwolą poznać najbardziej wyszukane japońskie smaki.
 

Menu A

Mizu

1. Krokiet z mięsem kraba, nasturcja, oliwa z nasturcji

2. Klarowny wege bulion, wakame, gyoza z krewetkami, shiso

3. Chowder z dorady, chrupiący kalmar, świeża pomarańcza, werbena cytrynowa

4. Pierś z kurczaka kukurydzianego, assiette z pieczarek, sos holenderski, estragon

5. Ciastko z płynną czekoladą i miso, lody imbirowe, strzelający cukier
 

Menu B

Beji

1. Krokiet z marynowanym tofu, nasturcja, oliwa z nasturcji

2. Klarowny wege bulion, wakame, gyoza z okarą, shiso

3. Chowder z selera naciowego i kopru włoskiego, avocado w tempurze, świeża pomarańcza, werbena cytrynowa

4. Portobello, assiette z pieczarek, sos holenderski, estragon

5. Ciastko z płynną czekoladą i miso, lody imbirowe, strzelający cukier

Zapraszamy!

 

Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close