Mąka i Woda Piekarnia i Młyn to lokalna mikro piekarnia działająca od czterech lat przy ulicy Chmielnej 13a w Warszawie. Cały zespół to cztery osoby. Wszystkie chleby robione są ręcznie, na zakwasie przy użyciu tylko ekologicznej mąki, którą sami mielą na kamiennym młynie. Tak świeżo zmielone ziarna żyta, orkiszu, samopszy czy khorasan są cennym źródłem substancji odżywczych, błonnika oraz antyutleniaczy, a chleb z nich upieczony super smakuje. Wszystkie chleby są w stu procentach ekologiczne, firma jest w trakcie uzyskiwania na nie certyfikatu Eko. W ofercie są m.in. chleb orkiszowy, pszenno-żytni i żyto 90%.
Od niedawna wypiekane są także brioche z sezonowymi owocami, escargot z pistacjami lub orzechami laskowymi i frangipane, oraz morning buns.
W ofercie są także makarony na bazie mieszanki mąk.
O niepowtarzalnych walorach smakowych produktów można przekonać się odwiedzając naszą żoliborską filię Mąki i Wody.
Kontynuując zgadasz się na politykę cookies. Więcej informacji
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.